Cum să alegi copertina perfectă?

 

Copertinele se numără printre lucruri care îți pot îmbunătăți cu adevărat viața. Acestea îți transformă terasa sau balconul, invitându-te să petreci mai mult timp în aer liber. Te poți bucura pe tot parcursul anului de un loc relaxant, ferit de soare sau ploi. Va fi locul perfect pentru petreceri în familie, grătare cu prietenii și seri terminate cu un pahar de vin.
Însă cum rămâne cu alegerea copertinei perfecte pentru locuința ta? Acest pas poate reprezenta o adevărată provocare, mai ales când ai la dispoziție o varietate atât de largă de produse! Oare ce tip de copertină ar trebui să aleg? Ce culoare s-ar potrivi cu cea a casei mele? Contează atât de mult materialul din care este făcută? Acestea sunt doar o parte din întrebările care îți pot da bătăi de cap, însă stai fără grijă! Noi suntem aici să te îndrumăm. Găsești mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi copertina perfectă pentru casa ta!

Copertina, mai întâi de toate, unde dorești să instalezi copertina?

Te-ai hotărât cauți cea mai bună copertină. Felicitări! Următoarea etapă este cea de a stabili unde anume dorești să fie instalată aceasta. Cele mai căutate sunt copertinele balcon și copertinele terasă, locurile în care oamenii vor să petreacă cele mai relaxante momente ale zilei, fără să se ferească de razele puternice ale soarelui sau ploile neașteptate de vară. Totodată, acestea sunt locuri în care poți fi creativ – te poți juca cu mobilierul, decorațiunile și florile, iar copertinele le vor proteja.

Chiar și ușile și ferestrele tale pot fi adăpostite sub copertinele protectoare. Astfel, zilele toride de vară devin suportabile, iar tu vei reduce costurile de răcire. E o alternativă mai bună a aerului condiționat, mai ales că reduce cantitatea de căldură care trece prin fereastra ta.

Mediul în care locuiești are un rol foarte important asupra organismului tău, dar și a stării tale interioare. Indiferent de locul în care vrei să instalezi copertina, îți garantăm că e o alegere bună atât pentru tine, cât și pentru casa ta.

Tipul și stilul copertinei

Un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul în momentul în care alegi o copertină este stilul acesteia. Copertina trebuie să se potrivească nevoilor dumneavoastră, însă este necesar să completeze stilul arhitectural al casei dumneavoastră, fiind accesoriul care se integrează perfect în peisaj, însă face diferența.

Există mai multe tipuri de copertine. Cele mai cunoscute categorii țin de mobilitatea pe care acestea o prezintă:

Copertină fixă

Este un model practic, gândit special pentru protejarea locuinței tale. Odată instalată copertina fixă, nu trebuie să îți mai faci griji cu privire la vremea capricioasă, indiferent dacă vorbim de ploi sau soare torid.

Copertină retractabilă

Copertinele retractabile sunt modelul cel eficient și mai practic, dar și preferatele noastre. Sunt la fel de utile, umbrindu-ți terasa, balconul sau casa și protejând-o de ploi și de razele puternice ale soarelui. Partea cea mai bună este că le poți ajusta în funcție de suprafața pe care o vrei umbrită.

În ceea ce privește stilul copertinelor retractabile, ai o largă gamă de produse din care poți să alegi, în funcție de preferințe.

  • Copertinele casetate sunt foarte utile, iar dimensiunile lor pot varia în funcție de suprafața pe care vrei să o acoperi.
  • Copertine cu console pe lateral care pot fi prinse în tavan, perete sau în lateral, în funcție de spațiul căruia îi sunt destinate.
  • Copertine verticale, speciale pentru balcon
  • Copertinele de tip capotas care au forme pliabile rotunjite.
  • Copertina vejar, ideală pentru terase pe colț sau spații care au nevoie de protecție mare.

Astfel, ai descoperit că există mai multe stiluri copertine. Cu siguranță vei găsi ceva care să se potrivească casei sau afacerii tale. Dacă nu ești sigur care este alegerea ideală, noi te putem ajuta și împreună putem identifica produsul și culoarea potrivite spațiului tău.

Culoarea și materialul copertinei

O alegere ce ține de estetic este cea a culorii. În general, alegerea aceasta este total subiectivă. Există, însă, o regulă: culoarea copertinei să se potrivească cu aspectul casei tale. Culorile mai deschise sunt cele preferate deoarece blochează razele soarelui și reflectă căldura acestora.

În ceea ce privește materialul copertinei, vei găsi și aici o mare varietate. Trebuie să ții cont de vremea cu care va intra copertina în contact, precum și de întreținerea sa. De exemplu, țesăturile implică o atenție mai multă din partea ta, însă sunt ușor de curățat.

În general, tipurile de material alese sunt cele textile:

  • Poliester
  • Bumbac
  • Pânză
  • Plasă

De asemenea, mai poți alege copertine din materiale dure precum lemnul sau metalul, însă există riscul unei deteriorări timpurii dacă nu sunt întreținute. De aceea, majoritatea clienților aleg copertinele din material textil pentru că se păstrează mai mult timp într-o stare bună și se pot juca cu stilul și culoarea acestor.

Dimensiunile copertinei

copertine coversun

Dimensiunile copertinei variază, în principal, în funcție de spațiul care trebuie acoperit. Ferestrele și ușile necesită copertine mai mici, însă cele care acoperă terasa și gradina pot varia ca dimensiune. Chiar și în cazul copertinelor terasă și copertinelor balcon, vei putea să te joci cu modelele și stilul acestora. Îți garantăm că vei transforma total locul, transformându-l într-o adevărată oază de liniște, un loc în care dimineața să-ți savurezi cafeaua, iar seara să stai la povești cu persoanele dragi ție, fără să îți faci griji cu privire la vreme.
După ce ai ales modelul, dimensiunea și culoarea, urmează partea de instalare. Găsești pe site multe recomandări pentru a face acest lucru chiar și de unul singur. Pentru că știm cât de prețios e timpul tău, îți recomandăm să apelezi la profesioniști. Îți vom fi alături de la început până la sfârșit – poți conta pe noi la măsurători, indiferent de localitatea în care te afli. Te putem ajuta să faci cea mai potrivită alegere, ținând cont de suprafața pe care dorești să o acoperi, stilul și culoarea dorită. Dacă ai întrebări sau dorești să te consulți cu reprezentanții noștri, nu ezita să ne contactezi, Suntem la un click distanță! 😊